Paine rustica

de T I M E A in Piine, 1 Dec 2012 | 3078 vizualizari

 

Un nou weekend o noua paine. E simpla, fara lapte ca sa poata manca si cei care postesc.
Weekend minunat sa aveti!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina neagra
  • 300 gr faina alba de grau tip 650
  • un plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei
  • 340 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica:

Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min.,  in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar.

Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand treptat restul de apa calduta. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Luam apoi aluatul cu mana unsa cu ulei si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nivelam cu mana o forma dreptunghiulara. Cu un cutit crestam painea apoi lasam la dospit inca aprox 20 min.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 35-40 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

T I M E A 1

01.12.2012, 20:28

Mena

diaconta 1

01.12.2012, 21:18

in weekend paine si peste saptamana tot felul de cocaturi

T I M E A 1

01.12.2012, 21:35

ba nu Dia...mai mult in weekend ) si la cerere fac si in cursul saptamanii, dar mai rar ca nu e timp

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)