Paine rustica cu cartofi

de La Ancuta in Piine, 21 Noi 2010 | 3127 vizualizari

 

este cea mai buna paine pe care am mancat-o

 

INGREDIENTE

  • 620 g cartofi albi
  • 650 g faina de panificatie (eu am folosit faina tip 650)
  • 120 ml apa de la fierberea cartofilor
  • 3 lingurite de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu cartofi:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine.

Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea.

Se framanata bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. La inceput se va framanta mai greu.

Se formeaza o bila si se presara cu faina. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit o ora

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul. Se rastoarna pe masa de lucru usor infainata si se imparte in doua. Se ia o bucata, se aplatizeaza cu mana si se ruleaza pana la jumatate. Pe partea nerulata se presara faina. Se da forma dorita si se pune pe un servet presarat cu faina, cu partea rulata in jos.

Se procedeaza la fel si cu a doua paine.

Se acopera painile cu alt servet si se lasa sa se odihneasca 35 de minute.

Dupa ce s-au odihnit rasturnam painile in tava tapetata cu hartie de copt (astfel "cusatura" va fi in sus)

Se coc in cuptorul incins la 180 de grade 45-50 de minute. Cand aprindem focul punem in cuptor o craticioara cu apa. O lasam in cuptor in primele 10 minute de coacere.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Paine rustica cu cartofi-0
Paine rustica cu cartofi-1
Paine rustica cu cartofi-2
Paine rustica cu cartofi-3
Paine rustica cu cartofi-4

COMENTARII (28)

Sylvia 1

24.11.2010, 11:09

Ce bunatate ai facut tu tare imi place painica asta eu o faceam numai in varinata cu unt si lapte dar cred ca e bestiala si de post trebuie sa o testez

La Ancuta 1

24.11.2010, 12:50

Multumesc Sylvia

bygo 1

21.12.2010, 13:37

Si este si satioasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04