Paine sarbeasca

de nadina73 in Piine, 3 Noi 2010 | 7383 vizualizari

 

O paine grozav de buna sursa de aicihttp://alfinuta.blogspot.com/2010/10/pogace-piine-sirbeasca_13.html merita sa o incercati e grozava

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 galbenus de ou
  • susan 2 lingurite
  • 100 g unt topit
  • 450 faina alba
  • 2 linguri de tarate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine sarbeasca:

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar.

Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de framantat +dospit.

Dupa ce a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 12 bucatie egale,fiecare bucata se intinde cu sucitorul (se face ca o lipie, placinta mai mica) cu diametru de 12-15 cm si aproximativ 0,5 cm grosime.

Untul se topeste ,iar fiecare lipie intinsa se trece prin untul topit si se aseaza in forma circulara intr-o tava rotunda unsa putin cu unt sau ulei,fiecare lipie sa fie suprapusa bine peste cealalta bucata(vezi foto) Tava mea are 26 cm,asta sa nu fie problema cu masurile..........glumesc.

La final va arata ca si o floare cu petale ,se lasa la crescut aproximativ 15-20 minute dupa care se unge cu galbenusul de ou si se presara susan.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 35 minute.

Nu necesita taiere se rupe dupa forma lipiilor.................super buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine sarbeasca 60155
retete culinare - Paine sarbeasca 60156
retete culinare - Paine sarbeasca 60157
retete culinare - Paine sarbeasca 60158
retete culinare - Paine sarbeasca 60159
retete culinare - Paine sarbeasca 60160
retete culinare - Paine sarbeasca 60161
retete culinare - Paine sarbeasca 60162
retete culinare - Paine sarbeasca 60163
retete culinare - Paine sarbeasca 60166

COMENTARII (40)

Rux 1

05.10.2012, 23:11

Am preparat-o si eu mai demult...e minunata Nadinuta mea draga!!!!

nadina73 1

07.10.2012, 00:27

Ruxy

Rux 1

07.10.2012, 00:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!