Paine sarbeasca

de farfuriavesela in Piine, 29 Apr 2014 | 1188 vizualizari

 

Pentru ca mi se pare usor de pregatit, deosebita ca aspect si pentru ca toti copiii o adora, va ofer si voua acesta reteta !

Urmariti reteta noastra video chiar aici !
http://youtu.be/IIc2ok79akM

 

INGREDIENTE

  • 400 de grame de faina alba cernuta in prealabil 
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr) 
  • 1 cana de lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar ( sa frecam drojdia cu acest zahar) 
  • sare 
  • o jumatate de pachet de unt (100 grame)
  • un galbenus de ous (pentru uns deasupra aluatul inainte de coacere) 
  • seminte de foarea soarelui/susan pentru ornat painea pe deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine sarbeasca:

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida
In laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia
Adaugam faina si sarea
Obtinem un aluat moale, il lasam sa creasca aproximativ o ora
Dupa ca aluatul s-a dospit, punem faina pe blatul de lucru
Impartim aluatul in 2, apoi fiecare jumatate in 3, apoi fiecare treime in doua si obtinem 12 bile de coca
Intindem fiecare bila de coca usor, pana obtinem o discheta de aluat
Trecem discheta prin unt topit
Punem in tava unsa cu ulei si pudrata in prealabil cu faina
Asezam astfel toate cercurile de coca, ca petalele unei flori
Ungem cu galbenus
Presaram seminte de floarea soarelui si de susan
Punem painica in cuptorul preincalzit, 30 de minute la 180 grade sau la cuptorul cu gaz la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Este o paine frumoasa si gustoasa, nu stiu cum se prezinta rece pentru ca nu a apucat niciodata sa se raceasca!

Va doresc o zi frumoasa si farfurii vesele ca painea aceasta !

Va asteptam sa ne vizitati si pe http://www.farfuriavesela.ro

 

RETETA IN IMAGINI

Paine sarbeasca-0
Paine sarbeasca-1
Paine sarbeasca-2

COMENTARII (8)

Nicole28 1

29.04.2014, 14:50

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

29.04.2014, 15:43

un pic mai mult zahar si deja e cozonac Trebuie sa fie super

Rocsi 1

30.04.2014, 10:29

Painea de casa este grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20