Paine simplă

de ionix in Piine, 17 Sep 2010 | 1217 vizualizari

 

nu am poze din timpul prepararii pentru c-am stricat laptopul pe care erau :S:S sper sa revin cu poze in momentul in care voi repara laptopul :D inspiratia mi-a venit de la Brindusa... pup

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500- 600 ml apa calduta
  • 50 g drojdie proaspata
  • o lingura cu sare
  • o lingura cu zahar
  • 2-3 linguri cu ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine simplă:

Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina.

Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei.

In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul.

Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si adaugam apa, treptat.

Pui apa suficienta cat sa-ti iasa un aluat nelipicios si pufos iar apoi framanti bine bine.

Vasul il acoperi cu un prosop si-l pui intr-un loc calduros la dospit. Lasi la dospit pana-si dubleaza coca volumul, cam o ora.

Aluatul il imparti in 6 suluri egale din care vom face doua paini. Cu 3 din suluri face o paine si cu celelalte 3 alta paine, impletind sulurile intre ele.

Asezam painea impletita intr-o tava -unsa cu ulei, tapetata cu faina sau cu hartie de copt- acoperim tava cu un prosop, dam din nou la un loc calduros si lasam sa creasca un pic in tava.

Dupa ce a crescut o crestam deasupra putin, cu un cutit, si o dam la cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu in partea de sus a cuptorului pana cand se coace.

Inainte de a scoate painile facem testul cu scobitoarea.

Cat painicile sunt calde, pulverizam putina apa calduta  pe ele si apoi le acoperim cu un prosop de bumbac pentrua se raci putin.

Nu le taiati cat sunt fierbinti pentru se pot incruzi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cantitatea de apa se pune in functie de cum este absorbita de faina...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine simplă 51379
retete culinare - Paine simplă 51380
retete culinare - Paine simplă 51381

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

18.09.2010, 16:36

un colt si pentru mine mai ai?................

Laly 1

19.09.2010, 00:14

De aici iau o feliuta de paine sa mananc cu un ciocanel

ionix 1

20.09.2010, 14:41

@Medi.. nu mai am dar facem @Laly... merge perfect

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59