Paine speciala de Paste

de adnia in Piine, 5 Mai 2013 | 1867 vizualizari

 

Nu puteam lasa Pastele sa treaca fara ceva special pregatit cu drag, desi am avut o viteza mai ceva ca Speedy Gonzales:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 1 kg faina alba
  • -550 ml apa
  • -150 ml lapte
  • -2 pliculete drojdie
  • -2 linguri sare
  • -1 lingura zahar
  • -75 ml ulei de masline
  • -mix de seminte crude (dovleac, floarea-soarelui, in si susan--acest mix este nelipsit din bucataria mea, deoarece reprezinta o sursa buna de fibre si Omega 3, Omega 6)
  • -1 ou batut, pt. uns aluatul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine speciala de Paste:

Din toate ingredientele (cu exceptia semintelor) am framantat un aluat fin si elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca. 2 ore).

Acum avenit momentul sa scot aluatul din bolul in care crescuse si sa-l framant din nou pe planseta, adaugandu-i si semintele, putin, cate putin. Dupa ce am incorporat bine semintele, am rupt o biluta de aluat, pe care am lasat-o sa se odihneasca putin.

Intre timp, n-am stat degeaba..si am trecut la intinderea restului de aluat intr-o foaie , pe care am transferat-o intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Am facut acest lucru ca sa-mi fie mai usor la modelat. Am taiat aluatul in asa fel incat sa-i formez "petalele", noua la numar (adica a, taiat cu cutitul bine ascutit petalele, dar mijlocul l-am lasat intreg). Acum, fiecare petala a fost din nou taiata in 3. Am inceput sa impletesc fiecare din cele 9 petale, obtinand in final o floare cu petalele impletite (capatul impletiturii l-am indoit usor sub fiecare petala, ca sa iasa usor rotunjite). A venit si randul bilei de aluat puse deoparte sa fie impartita in trei bucati, pe care le-am transformat in mici suluri. Le-am impletit si pe acestea, obtinand o bentita frumoasa, pe care am asezat-o sub forma de cerc in mijlocul florii obtinute anterior. Am pesulat aluatul cu putin ou batut si am presarat cateva seminte, apoi am dat la cuptor la foc domol, pana a trecut testul scobitorii. Am pensulat apoi cu restul de ou batut ( cu ocazia asta am prins si semintele bine de crusta) si am mai lasat la cuptor inca 5 minute.

Am scos la racit pe un gratar, apoi am dus painea pe masa de sarbatoare, alaturi de cozonac si ouale rosii.

Enjoy!

P.S. modul de impletire al painicii l-am gasit pe internet..il atasez si pe acesta

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine speciala de Paste-0
Paine speciala de Paste-1

COMENTARII (17)

diana_k

diana_k 1

06.05.2013, 08:35

tare frumoasa painica ta

mirela0911

mirela0911 1

06.05.2013, 12:29

Ce frumoasa e!

Panacris

Panacris 1

07.05.2013, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!