Paine taraneasca integrala cu malai

de RuxyRux in Piine, 15 Aug 2011 | 9298 vizualizari

 

O paine mai deosebita la gust si mult mai sanatoasa...o recomand cu incredere...Paine taraneasca integrala cu malai

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de malai( nu malai) o gasiti la Plafar
  • 300 gr faina integrala de grau
  • 400 gr faina alba
  • 2 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 600 ml apa calduta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca integrala cu malai:

Preparam painea taraneasca integrala cu malai in felul urmator:

Punem in vasul de framantat cele trei tipuri de faina, pe margine sarea si apoi in mijloc drojdia si deasupra zaharul. Incepem sa framantam turnand apa calduta pana incorporam toata apa. La sfarsit framantam si cu cele trei linguri de ulei.

Lasam la cald( eu am dat afara la soare, am acoperit cu o folie si deasupra am pus un servet) . Dupa o ora mai framantam pentru 5 minute si apoi impartim alautul in doua. Tapetam doua tavi( de cozonac)  cu hartie de copt si asezam aluatul, il intindem usor cu mana in toata tava. Lasam pentru 30 de minute din nou la crescut( la soare) sau la cald langa aragazul pornit. Intre timp incingem cuptorul la 200 grade si apoi coacem painea pentru 50 de minute.

Taiem painea taraneasca integrala cu malai numai dupa ce s-a racit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca integrala cu malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (26)

naomy 1

19.08.2011, 01:50

imi place mult combinatia am sa-o incerc si eu , ador foarte mult sa fac paine in casa mai ales ca nu platesc curent ,dar am o nelamurire , aici in insula in tenerife unde locuiesc acum , nu prea gasec faina de malai ,dar in schimb am gasit faina alba de malai as putea inlocui?sau mai este un tip care este foarte fina ...tu de care ai folosit?

RuxyRux 1

19.08.2011, 10:09

Ce am folosit eu era o faina foarte fina de malai...deci cred ca merge fara probleme sa inlocuiesti...pupici....

naomy 1

21.08.2011, 00:38

Gracias ,abia astept sa fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lipii la tigaie