Paine umpluta

de aziz in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2011 | 6827 vizualizari

 

Paine umpluta, un aperitiv delicios

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente  aluat :
  • 300 gr faina alba
  • un pahar de lapte
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • un vf de lingurita sare
  • mac+un ou+o lingura lapte pentru uns 
  •  Pentru umplut:
  • un piept de pui potrivit
  • o cutie de ciuperci
  • o ceapa medie
  • usturoi dupa gust
  • sare si piper
  • o rosie
  • o lingura pasta de tomate
  • un praf de ghimbir
  • menta
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Preparare paine umpluta:

Pregatim sosul calind ceapa taiata pestisori cu rosia cubulete si ciupercile scurse ;adaugam usturoiul si carnita cubulete si ea; cand sant rumenele adaugam pasta de tomate desfacuta in jumatate pahar de apa calda si condimentele.La sfarsit adica atunci cand este aproape scazuta adaugam menta si patrunjelul tocat .Menta poate fi scoasa dupa 5-10 minute .Se lasa la racit timp in care ne ocupam de aluat.

Se pune faina intr-un castron se face putin loc in mijloc si se da deoparte.Intr-un castronel se pune drojdia, zaharul , putin lapte si 2-3 linguri de faina se amesteca si se lasa sa creasca ,aceasta plamada se va amesteca cu restul de faina din castron si restul de lapte caldut.Daca este inca lipicios aluatul adaugam ulei de masline asa cat intra in palma si terminam de framantat .Punem folie deasupra castronului si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul este gata se intinde pe masa infainata si se intinde in forma ovala punem compozitia de carne cu sos pe mijloc inchidem aluatul si intoarcem painea cu marginile dedesupt.Cu un cutit foarte bine ascutit (nu ca al meu:)))) se fac taieturi deasupra si se lasa la crescut in tava cam 20 minute.Amestecam oul cu putin lapte cam 2 linguri si ungem painea pe deasupra apoi presaram mac si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 20 minute sau pana se rumeneste frumos.

Painea umpluta este excelenta calda dar si rece .

 

RETETA IN IMAGINI

Paine umpluta-0
Paine umpluta-1
Paine umpluta-2
Paine umpluta-3
Paine umpluta-4
Paine umpluta-5
Paine umpluta-6
Paine umpluta-7

COMENTARII (44)

aziz

aziz 1

23.08.2011, 19:14

rux multumesc ,este ffff frumoasa

Xandrinne

Xandrinne 1

23.08.2011, 22:59

Super, am trecut-o la favorite!

aziz

aziz 1

24.08.2011, 14:50

xandrine o sa-ti placa sant convinsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24