Painea maimutei

de Miha in Dulciuri, 23 Sep 2009 | 2138 vizualizari

 

Nu stiu de la ce anume vine aceasta denumire.Probabil de la faptul ca se rupe cu mana cand se mananca.
Painea maimutei nu este nimic altceva decat teanc mare de bile de aluat care au fost tavalite in unt şi zahar inainte de coacere. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1/4 cana de apa calda
  • 3/4 ceasca de lapte cald
  • 2 lingurite si 1/2 drojdie uscată
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita de sare
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri de unt topit
  • Caramel:
  • 200 g zahar brun
  • 1 lingura si 1/2 scorţişoară
  • 1/2 pahar unt topit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea maimutei:

Toate ingredientele pt aluat le-am pus in cuva masinii de paine la programul de framantare+dospire.


Zaharul il amestecam cu scortisoara.

Ungem un vas termorezistent cu unt apoi presaram cu zahar aromat cu scortisoara.


Din aluatul crescut formam bile mici,in podul palmelor.Fiecare mingiuta de aluat o dam prin unt topit apoi o tavalim prin zaharul aromat.Mingiutele bine filmate cu zahar,le asezam in vasul termorezistent,apoi acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul.


Se da la cuptor pentru 30-35 de minute,la foc mediu,pana se rumeneste. Cand apasati usor cu degetul revine la forma initiala.

Se lasa in tava sa se racoreasca,apoi se rastoarna pe platou.


Se serveste calda.


Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Painea maimutei 7837
retete culinare - Painea maimutei 7838
retete culinare - Painea maimutei 7839
retete culinare - Painea maimutei 7840
retete culinare - Painea maimutei 7841
retete culinare - Painea maimutei 7842
retete culinare - Painea maimutei 7843
retete culinare - Painea maimutei 7844

Recomandari Culinar.ro

Aparat de vidare V3840-I

- 130 lei
1099.99 lei
969.99 lei

COMENTARII (16)

rivka 1

24.09.2009, 15:49

Ma gandeam eu Miha, pai tu esti atunci oricum o comoara nu numai la casa omului dar si pt prieteni prilej de bucurii .

Michelle 1

08.11.2009, 20:16

Cris2711 1

02.05.2011, 20:56

ce denumire haioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!