Painica Iepuras

de Lily_Musat in Piine, 14 Ian 2011 | 5961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 700 de grame de faina,
  • 2 lingurite de sare,
  • 1 lingura rasa de zahar,
  • 420 ml lapte,
  • 7 grame de drojdie deshidratata,
  • 50 ml ulei de masline.
  • Pentru uns painica pe deasupra:
  • 50 ml ulei de masline,
  • 2 galbenusuri de ou.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica Iepuras:

Coca am facut-o la masina de paine, care a fost framantata si dospita de masina de paine timp de 1:30 h.

Am facut 2 iepurasi.

Am impartit aluatul in 2 jumatati ca sa fac 2 iepurasi mai mici.

Se unge cu ulei blatul pe care framantam coca. Se imparte coca in 3, pentru nasuc o bila mica, celelalte doua parti inegale, una putin mai mare ca cealalta. Am luat pe rand cate 1 coca pe care am impartit-o in 5 bucati egale. Patru bucati le-am intins cu sucitorul sa fie o forma rotunda si le-am suprapus ungand cu ulei fiecare parte, iar ultima (a 4-a coca) am uns-o cu ou batut.

A 5-a coca am intins-o tot la fel si am decupat cu un pahar cu gura mai mica 2 rotunduri pentru ochi, pentru obrajii la iepuras.

Am suprapus cu grija si a 5-a bucata, am pus nasul si obrajii.

Am trecut la urechi sa le modelez.

Coca mijlocie am impartir-o in 5. Am intins 4 dintr-e bucati in forma de triunghi, le-am uns cu ulei si le-am suprapus, iar a 4-a bucata am uns-o cu ou batut.

A 5-a bucata am intins-o tot in forma de triunghi si am decupat cu cutitul forme de urechi, apoi am suprapus peste celelalte bucati. Am despartit urechile taind cu cutitul si le-am asezat cat mai frumos sa semene cu urechile unui iepuras.Le-am facut si o crestatura.

Am uns cu ou suprafata si am presarat mac pentru ochi, pe obraji si urechi susan. Am incins cuptorul la 190 grade si am bagat iepurasii la cuptor 35 minute.

La fel am procedat si cu al 2-lea iepuras care recunosc ca l-am facut mai repede. Experienta era deja capatata.

TIPS-URI

1

Am pregatit tava tapetata cu hartie de copt si am pus direct in tava bucatile de coca preparate ca sa nu fie nevoie sa le mut de pe masa in tava pentru ca este practic imposibil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica Iepuras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

16.01.2011, 15:07

elena1988 1

11.02.2011, 16:22

aziz 1

26.05.2011, 08:59

minunat arata ,te-au apreciat si cei de aici http://culinar.bzi.ro/aperitive/painica-iepuras/ doar ca au uitat sa-ti spuna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa din faina alba