Painica pufoasa impletita

de simo_brkic in Piine, 17 Ian 2012 | 1924 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Ionix :) am adaptat-o putin la gusturile si ochiul meu. e prima mea painica si nu ma asteptam sa iasa asa de bine :P yammm

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte caldut
  • 20 g drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingura sare
  • 500 g faina
  • 2 oua (unul pt uns)
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica pufoasa impletita:

In lapte se topesc drojdia, zaharul si untul. Compozitia se adauga fainii cu sarea si un ou batut. Se amesteca framantand circa 10 minute si apoi se formeaza o minge care se imparte in 3. Aceste parti se ruleaza urmand apoi sa le impletim. Se lasa la dospit 50 minute sau 1 ora urmand sa o ungem cu ou. Se baga in cuptor timp de 20 de minute la foc mic apoi alte 20 minute la foc mediu, potrivit.

Pofta buna! Painica e delicioasa si foarte usor de facut.

 

TIPS-URI

1

Deasupra se poate pune  mac, sare sau  ceea ce va place . Eu nu am pus nimic pentru ca o folosesc si ca paine facand sandwichuri ;)

RETETA IN IMAGINI

Painica pufoasa impletita-0
Painica pufoasa impletita-1
Painica pufoasa impletita-2

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 11:20

foarte buna

simo_brkic 1

15.04.2012, 15:33

multumesc :*

simo_brkic 1

15.04.2012, 15:34

ps:Esti o dragutza! OANA

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41