Painici cu ceapa

de miremirc in Piine, 16 Apr 2011 | 1651 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 210 ml apa calduta
  • 2 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 70 ml ulei

Umplutura :

  • 2 cepe rosii mici
  • 1/2 lgt mac
  • 1/4 lgt cimbru
  • 1 catel usturoi
  • sare
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ceapa:

Pregatim maiaua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa calduta si lasam la dospit; intr-un castron mare cernem faina si punem maia-ua, sarea, uleiul si apa calduta treptat, framantand pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini si lasam la dospit 1 ora.

  Intre timp pregatim umplutura : calim ceapa rosie in ulei, punem catelul de usturoi si cimbrul si mai calim foarte putin ( cam 1 minut ) apoi punem macul si sarea dupa gust si lasam sa se raceasca.

  Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 11 bucati ( bilute ) si le modelam ca si in imagini : in mijlocul bilei de aluat facem o adancitura si punem o lingurita de umplutura .

  Altfel : intindem bila de aluat cu sucitorul si punem pe ea lingurita de umplutura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam si adunam capetele unul langa altul.

Dupa ce am asezat panicile in tava de copt, le lasam sa creasca cam 30 de minute, apoi le ungem cu putin ulei de masline si apa (4 lg ulei masline si 1 lg apa) .Dam la cuptor pana se coc, dar inainte de a le scoate le ungem din nou cu amestecul de ulei si apa si le mai lasam 5 minute in cuptor pana se rumenesc putin.

 Sunt foarte pufoase .

 

RETETA IN IMAGINI

Painici cu ceapa-0
Painici cu ceapa-1
Painici cu ceapa-2
Painici cu ceapa-3
Painici cu ceapa-4
Painici cu ceapa-5
Painici cu ceapa-6
Painici cu ceapa-7
Painici cu ceapa-8
Painici cu ceapa-9

COMENTARII (11)

adry88

adry88 1

25.05.2011, 22:06

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 11:11

ce bine arata

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!