Painici cu ceapa, cimbru si busuioc

de Patricia Iordache in Piine, 17 Iul 2013 | 5716 vizualizari

 

Zilele trecute, m-a cuprins dintr-o data o pofta nebuna de paine cu ceapa asa cum am mancat acum cativa ani intr-un concediu. SI...m-am pus pe cautat si am gasit o reteta pe blog-ul kissthecook.ro. Am modificat pe ici pe colo reteta si a iesit o painica...de-am mancat si goala, uitandu-ma la TV. :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina;
  • 300 ml. apa calduta;
  • 25 gr. drojdie;
  • 1 lingură cu zahar;
  • 1 lingurita cu sare;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 ceapa mare;
  • 2-3 linguri ulei de măsline;
  • 1/2 lingurita cu otet de mere;
  • 1 lingurita rasa cu cimbru proaspat;
  • 1 lingurita rasa cu busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ceapa, cimbru si busuioc:

Punem faina intr-un vas incapator si facem o scobitura in mijloc. In mijloc adaugam apa calduta, drojdia,si zaharul. Amestecam usor cu o lingura pana se topeste toata drojdia.

Incepem sa amestecam cu faina de pe margini si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Ungem alt vas cu putin ulei si punem aluatul obtinut, il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa creasca aproximativ 30-45 minute.  

Intre timp, tocam ceapa julienne, presam usturoiul si le calim putin in uleiul de masline.  Tocam marunt cimbrul si busuiocul proaspat.  

Presaram pe masa de lucru putina faina si scoatem aluatul. Incepem sa il framantam pana scoatem tot aerul din el, apoi il impartim in 4 parti egale.

Fiecare bucata de coca o intindem cu ajutorul mainilor, prin presare. Adaugam peste ea cimbrul si busuiocul tocat. Rulam coca astfel incat condimentele sa intre bine in coca, mai framantam putin si apoi dam o forma finala painicii (ovala sau rotunda).  

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam toate cele 4 painici, le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca minim 30 minute.  

Cu ajutorul unui cutit facem mici crestaturi in painicile crescute, punem pe fiecare cate putin din amestecul de ceapa si usturoi. Presaram din nou cimbru si busuioc si introducem tava la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 30-40 minute, pana se rumenesc frumos, avand grija sa nu ardem ceapa.

TIPS-URI

1

Sunt delicioase chiar si servite simplu, alaturi de un pahar cu bere sau un pahar cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ceapa, cimbru si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Focaccia de casa italiana