Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Vazut, placut, incercat...si foarte bine am facut, sunt super pufoase, bune la mic dejun, la pachetel sau langa o cafea, ceai sau cana cu lapte!
Amestecam intr-un bol faina cu sarea (puteti si sa cerneti faina, dar nu e obligatoriu).
Dizolvam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si le turnam peste faina impreuna cu untul, laptele ramas, mierea si vanilia.
Framantam aluatul 8-10 minute, apoi il intindem cu mana pe masa infainata, presaram deasupra bobitele de ciocolata, rulam si il intindem din nou.
Puteti repeta operatiunea de 2-3 ori, dupa care intindem o foaie de grosimea unui deget si decupam painicile cu gura unui pahar sau cu o forma rotunda.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le coperim cu un prosop si le lasam sa creasca circa 30-40 de minute.
Inainte sa le dam la cuptor puteti sa le ungeti deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Se coc circa 30 de minute la 180-200 de grade.
Se scot pe un gratar si dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar.
Pofta buna!
1
Mai puteti adauga la aluat coaja rasa de lamaie sau portocala.
2
Eu am dat drumul la cuptor la minim cand am inceput sa framant apoi, cand am terminat, am stins focul si am pus tava cu painici la dospit in cuptor aproape o ora si au crescut tare frumos
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult