Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2015 | 3490 vizualizari

 

Cu cateva zile in urma am postat o reteta de tarta cu dovlecei. Atunci va spuneam ca am facut mai mult aluat ca am mai pregatit o reteta. Eiii da, cam asta este reteta pregatita cu restul de aluat, niste paini grozave, care au avut un succes nebun.

 

INGREDIENTE

  • 300-350 gr aluat (reteta aluatului aici)
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 3 felii mozzarella
  • 3 felii cascaval
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella:

Spalam ciupercile, le taiem maruntel. Incingem uleiul, punem ciupercile, o canita mica de apa. Amestecam, sotam ciupercile pana scade toata zeama. La final le dam gust cu sare si piper. Tragem tigaia deoparte, lasam 5 minute la racorit. Taiem cascavalul si mozzarella cubulete mici, le amestecam cu ciupercile. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul (reteta aluatului aici), intindem o foaie potrivit de groasa.

Cu un pahar decupam cercuri din aluat. Pe jumatate din numarul de cercuri punem umplutura, iar cercurile celelalte le asezam deasupra, umezim marginile cu putina apa si le lipim. Asezam painicile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu mac La introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim cat sunt calde pentru a se pastra moi. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covridog cu cascaval