"Painici" cu ciuperci si pui

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2011 | 6559 vizualizari

 

Trecand peste mica osteneala de le a asambla astfel incat sa nu se desfaca la cuptor, sunt niste painici parfumate - miros de proaspat rumenit si ciupercute - a-ntaia! In plus, ingredientul surpriza, branza Camembert le da un gust special . Reteta am gasit-o intr-o carte Reader's Digest insa mi s-au parut mie mai estetice prezentate sub forma de painici decat pliate in stil "buzunar".

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 painici am avut nevoie de:
  • o caserola de piept de pui bucatele (700 gr)
  • 210 gr ciuperci din conserva, taiate (conserva de 400 gr inainte de scurgerea lichidului)
  • 150 ml vin alb sec
  • 125 gr branza Camembert 
  • o ceapa medie
  • 1.6 kg aluat de foietaj (doua pachete a cate 800 gr)
  • o legatura de patrunjel tocat
  • o lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • 1 ou batut
  • 2-3 linguri seminte de susan.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Painici" cu ciuperci si pui:

Desi reteta initiala recomanda doar 600 gr aluat, umplutura mi-a ajuns pentru o cantitate dubla, noroc ca aveam destul aluat congelat. Atata doar ca trebuit sa le fac jumatate intr-o seara iar restul a doua zi, cand s-a decongelat si restul de aluat.

Asadar, aluatul de foietaj il scoti din timp si il lasi sa se decongeleze lent, la temperatura camerei.

Intr-o craticioara pui pieptul de pui (daca este piept intreg il tai cuburi mici) cu vinul si zeama de lamaie si lasi pana incepe sa fiarba. Apoi dai focul mai mic, acoperi oala cu un capac si lasi inca 15 min, sau pana cand carnea e bine patrunsa. Verifica oala din cand in cand, sa nu dea spuma pe dinafara. Pentru a evita asta e suficient sa ridici din cand in cand capacul, sa mai reduci putin focul si sa amesteci. Dupa 15-20 min scoti puiul intr-o farfurie si arunci jumate din cantitatea de lichid. In restul pui la fiert ceapa tocata si ciupercile taiate, pe care le lasi cam 10 min pana scade complet zeama si incep sa se caleasca putin.

Intr-un bol incapator amesteci puiul, ciupercile, ceapa, patrunjelul tocat, branza taiata cuburi mici, condimentezi dupa gust.

Cu ajutorul unei cani cu gura mai larga (eu am folosit o cana cu diametrul de 12 cm) decupezi 24 de cercuri din aluat. Desi pe pachet nu se recomanda, eu am reintins intre doua folii alimentare resturile de aluat si astfel nu am aruncat mai nimic din aluat.

Cuptorul il pornesti la 220 de grade.
Marginile cercurilor de aluat se ung cu putin ou batut; in mijlocul unui cerc se pune cam o lingura si jumatate de umplutura, se acopera cu un alt cerc si se "sigileaza" marginile cu ajutorul unei furculite. Repeti operatiunea. Vei avea nevoie de putin rabdare sa gasesti cantitatea potrivita de umplutura pentru o "painica" precum si modalitatea de a plia marginile de aluat astfel incat sa se lipeasca.

Iti vor incapea cam 6 painici intr-o tava, deci le vei face in doua transe. Asezi painicile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu ou batut, presari susan, domolesti cuptorul la 200 de grade si introduci tava pentru 30-35 de min. Painicile le racesti apoi pe un gratar. Se pastreaza bine invelite intr-un prosop de bucatarie. Se pot servi ca atare sau alaturi de o salata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Painici" cu ciuperci si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

10.05.2011, 15:22

Bunica 1

10.05.2011, 21:01

Ce painici rumeniteeeee!

Pur_si_simplu_papa_bun 1

10.05.2011, 22:15

Ce bine arata!! Parca le simt mirosul apetisant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv cu orez