Painici cu iaurt si masline

de laura_n in Piine, 22 Dec 2013 | 1552 vizualizari

 

Medi mi-a facut pofta si cum la ea ( va vine sa credeti) erau cam expirate :))) am trecut la treaba.
Au iesit pufoase rau, grozav de bune, si un pic cam mari :)))

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina alba
  • 400 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei masline
  • 1 lgta sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • oregano
  • 150 gr masline feliate
  • 1 galbenus pt uns
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu iaurt si masline:

Am folosit masina de aluat. Am asezat in cuva masinii urmatoarele: laptele, iaurtul, uleiul, faina, drojdia si oregano uscat.

Am selectat programul de framantat si am pornit masina.

Am pornit cuptorul. 

Dupa ce s-a terminat programul de framantat, am scos aluatul pe un blat uns cu ulei si am format 8 mingiute de aluat. am intins fiecare portie, am asezat o mana de masline, un pic oregano si am format la loc mingiuta. Am procedat la fel cu toate celelalte. Le-am asezat intr-o forma de copt termorezistenta, unsa cu un pic de unt si am uns painitele cu galbenus batut si am presarat un pic de oregano uscat.

Am pus forma deasupra aragazului, am acoperit cu un prosop si am lasat inca 15-20 minute la crescut.

Apoi, am pus la cuptorul incins, timp de 25 minute, pana s-au rumenit frumos.

Am scos forma din cuptor si am lasat la racit.

Sunt minunat de pufoase si gustoase.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

2

sunt grozave si pt micul dejun, si pt pachetel.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Painici cu iaurt si masline 285867
retete culinare - Painici cu iaurt si masline 285868
retete culinare - Painici cu iaurt si masline 285869

COMENTARII (23)

Rocsi 1

22.12.2013, 19:09

Mmm cum arata

laura_n 1

22.12.2013, 21:40

multumesc mult

diaconta 1

26.12.2013, 23:37

Arata delicios rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21