Painici cu iaurt si susan

de nadea68 in Piine, 8 Dec 2013 | 3506 vizualizari

 

Imi place foarte mult painea facuta in casa si incerc toate variantele....azi am facut-o cu iaurt..

 

INGREDIENTE

  • - 200 ml apa
  • - 300 g iaurt
  • - 1/2 lingurita sare
  • - drojdie de bere proaspata cat o nuca
  • - faina cat cuprinde
  • - susan
  • - ulei
  • - 1 galbenus de ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu iaurt si susan:

Pregatim maiaua:Intr-o cana punem un pic de apa calda, un pic de faina si drojdia. O lasam sa creasca cateva minute la cald. Intr-un castron punem restul de apa si iaurtul. Adaugam sare si maiaua. Amestecam si adaugam faina. Continuam sa amestecam cu mana si cand vadem ca e destul de consistent incepem sa framantam. Eu am framantat cam 10 minute dupa care am pus la cald 30 minute sa creasca .

Dupa 30 minute am facut chifle si le-am pus intr-o tava unsa cu ulei. Am mai lasat la crescut cam 20-30 minute. Dupa care am uns chiflele cu un galbenus de ou si am pus deasupra susan. Incalzim cuptorul la 180° si bagam tava la cuptor pentru 30-40 minute. Depinde de cum coace cuptorul fiecaruia.

Cred ca painea facuta in casa e cea mai gustoasa paine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu iaurt si susan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine rapida cu iaurt