Painici cu lapte si pepite de ciocolata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 18 Oct 2014 | 6754 vizualizari

 

Aceste painici le mai cumparam din cand in cand din magazin. Eu am facut cateva si cu bare de ciocolata. Merg bine la o cafea, cacao cu lapte etc.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 60 gr de zahar
  • 170 ml lapte cald
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • cateva pepite (sau bare de ciocolata)
  • pentru uns:
  • 1 ou+1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si pepite de ciocolata:

Intr-un bol se amesteca laptele cald,drojdia si zaharul si se lasa la crescut 30 min.

Intr-un castron se pune faina,amestecul de lapte cu drojdia,zaharul si zaharul vanilat.

Se amesteca cu mixerul cca 5 minute,apoi se adauga untul in bucati mici si putina sare,apoi se amesteca cca 10 min.

Se lasa la crescut 1 ora, acoperit cu un prosop curat.

Dupa ce a crescut se preseaza compozitia ptr a scoate aerul apoi se ruleaza pe un blat si se taie 10 bucati.Se preseaza fiecare bucata cu un rulou,se pune cate o bara sau cateva pepite de ciocolata se ruleaza si se obtine o mini bagheta.

Fiecare bagheta se cresteaza cu un cutit,se pun intr-o tava si se lasa la crescut cca 30-40 min.

Dupa ce au crescut se ung cu un ou batut si 1 plic de zahar vanilat.

Se coc la cuptorul incins cca 15-20 min la 180°.

Se servesc calde cat si reci alaturi de o cafea buna sau cu o ciocolata calda,cacao cu lapte etc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Ligia Bxl 1

07.02.2015, 11:47

multumesc fete dragi

silvi0ara 1

07.02.2015, 23:23

miki_a 1

03.08.2017, 16:19

Ce faine sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Painici cu ciocolata