Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aceste painici le mai cumparam din cand in cand din magazin. Eu am facut cateva si cu bare de ciocolata. Merg bine la o cafea, cacao cu lapte etc.
Intr-un bol se amesteca laptele cald,drojdia si zaharul si se lasa la crescut 30 min.
Intr-un castron se pune faina,amestecul de lapte cu drojdia,zaharul si zaharul vanilat.
Se amesteca cu mixerul cca 5 minute,apoi se adauga untul in bucati mici si putina sare,apoi se amesteca cca 10 min.
Se lasa la crescut 1 ora, acoperit cu un prosop curat.
Dupa ce a crescut se preseaza compozitia ptr a scoate aerul apoi se ruleaza pe un blat si se taie 10 bucati.Se preseaza fiecare bucata cu un rulou,se pune cate o bara sau cateva pepite de ciocolata se ruleaza si se obtine o mini bagheta.
Fiecare bagheta se cresteaza cu un cutit,se pun intr-o tava si se lasa la crescut cca 30-40 min.
Dupa ce au crescut se ung cu un ou batut si 1 plic de zahar vanilat.
Se coc la cuptorul incins cca 15-20 min la 180°.
Se servesc calde cat si reci alaturi de o cafea buna sau cu o ciocolata calda,cacao cu lapte etc.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult