Painici cu lapte si unt

de epurasha2bb in Piine, 31 Mai 2010 | 5489 vizualizari

 

o reteta de paine iubita in special de cei mici

 

INGREDIENTE

  • faina alba 500g
  • lapte caldut 1 pahar
  • sare un vf lingurita
  • unt cat o nuca
  • 1ou mic
  • 1 lingura cu varf garant pt.aluaturi dospite(contine drojdie si praf de copt)  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si unt:

Se framanta aluatul din faina in care punem in mijloc untul topit, sarea, laptele si garantul (amestec de drojdie cu praf de copt), se lasa la cald un tim coperit sa creasca.Apoi se framanta din nou puti si se fac mici gogoloaie.

Se folosesc forme unse cu un de minitarte ondulate pe margini.Punem cate o bilade aluat in fiecare forma.Cu o scobitoare trasam linii din centru spre margine .Apoi ungem cu ou batut cu o pensula si dam la cuptorul incins bine inainte.Le lasam la foc mediu pana se rumenesc.

Apoi le scoatem si le acoperim putin cu un servet curat pana se mai racesc.Le servim caldute simple sau cu unt in mijloc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

01.06.2010, 01:26

super buna fur doua si las 5 furcudoar am doi pui nu

Sidy 1

01.06.2010, 07:12

Ce tare-mi plac ! Arata foarte bine si copilasi le vor papa cu tare mare placere...

epurasha2bb 1

01.06.2010, 14:47

multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra