Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aceste painici,sunt ca niste gogosele aromate cu scortisoara;usor de facut si bune,bune!!
In poza avem alaturi un pahar cu Nectar de caise facut din vara,va amintiti nu??
Frecam oul cu un 1/2lingurita sare,zahar,vanilie apoi rasturnam in vasul cu faina cernuta;
drojdia inmuiata cu putin lapte caldut,amestecam totul bine,adaugam lapte cate putin,iar la sfarsit framantam aluatul adaugand unt topit;
facem o sfera din aluat,acoperim si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;
in acest timp,intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara iar in altul punem untul topit;
dupa ce aluatul e crescut,rupem bucati egale,facem sfere mici,le trecem prin unt,zahar,apoi le punem in forma de tort cu hartie de copt;
dupa ce am umplut forma,acoperim si mai lasam sa creasca 20min dupa care o lasam la cuptor 30-40min;
dupa ce s-a copt,scoatem painicile din forma cat sunt calde,altfel zaharul caramelizat se lipeste de forma si se rupe cand incercam sa le scoatem.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult