Painici floare cu chimen

de Sylvia in Piine, 2 Feb 2010 | 1352 vizualizari

 

Am incercat si aceasta forma mai neobisnuita dar simplu de realizat. Am vazut-o prezentata pe blogul Mihaelei,” Bunatati din bucataria mea ” si mi-am tot zis ca o sa o incerc o data.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de faina bio tip 80,
  • 150 ml apa ,
  • 100 ml lapte,
  • 3 linguri de unt topit ( puteti pune ulei) ,
  • o lingura de seminte de chimen, sare, 25 grame drojdie,
  • o lingurita miere.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici floare cu chimen:

Am facut un aluatul cu masina de facut paine din 500 grame de faina bio tip 80, 150 ml apa , 100 ml lapte, 3 linguri de unt topit ( puteti pune ulei) , o lingura de seminte de chimen, sare, 25 grame drojdie, o lingurita miere.


Din aluatul dospit am facut 4 bule de paine pe care le-am marcat cu presa de taiat mere .


Le-am mai lasat la dospit 20 de minute si am presarat peste chimen.


Le-am copt 25 de minute la 230 de grade cu cuptorul preincalzit si o tava cu apa sub tava unde erau ca sa iasa crusta crocanta .


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Painici floare cu chimen 15925
retete culinare - Painici floare cu chimen 15926
retete culinare - Painici floare cu chimen 15927

COMENTARII (5)

madi_marin 1

03.02.2010, 17:22

mie imi place mult cum arata painica...., iar ideea cu aparatul de taiat mere e super....

Sylvia 1

03.02.2010, 17:55

Madi aparatul ala nici nu l-am folosit la altceva inca, pentru asta l-am luat

madi_marin 1

03.02.2010, 18:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

pe 29.09 la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27