Painici floare cu chimen

de Sylvia in Piine, 2 Feb 2010 | 1373 vizualizari

 

Am incercat si aceasta forma mai neobisnuita dar simplu de realizat. Am vazut-o prezentata pe blogul Mihaelei,” Bunatati din bucataria mea ” si mi-am tot zis ca o sa o incerc o data.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de faina bio tip 80,
  • 150 ml apa ,
  • 100 ml lapte,
  • 3 linguri de unt topit ( puteti pune ulei) ,
  • o lingura de seminte de chimen, sare, 25 grame drojdie,
  • o lingurita miere.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici floare cu chimen:

  Am facut un aluatul cu masina de facut paine din 500 grame de faina bio tip 80, 150 ml apa , 100 ml lapte, 3 linguri de unt topit ( puteti pune ulei) , o lingura de seminte de chimen, sare, 25 grame drojdie, o lingurita miere.

  Din aluatul dospit am facut 4 bule de paine pe care le-am marcat cu presa  de taiat mere .

  Le-am mai lasat la dospit 20 de minute si am presarat peste chimen.

  Le-am copt 25 de minute la 230 de grade cu cuptorul preincalzit si o tava cu apa sub tava unde erau ca sa iasa crusta crocanta .

  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Painici floare cu chimen 15925
retete culinare - Painici floare cu chimen 15926
retete culinare - Painici floare cu chimen 15927

COMENTARII (5)

madi_marin 1

03.02.2010, 17:22

mie imi place mult cum arata painica...., iar ideea cu aparatul de taiat mere e super....

Sylvia 1

03.02.2010, 17:55

Madi aparatul ala nici nu l-am folosit la altceva inca, pentru asta l-am luat

madi_marin 1

03.02.2010, 18:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55