Painici Laugenbrot

de Rocsi in Piine, 2 Feb 2013 | 1332 vizualizari

 

Acum mult timp am vazut aceste painici la Anca, le-am pus la favorite dar tot mereu le-am amanat.Insa acum avand pofta de paine coapta m-am hotarat sa le prepar.Sunt niste painici foarte gusotase, avand coaja crocanta si miezul pufos..Ce sa mai vorbesc, au iesit exact cum imi plac.Multumesc pentru reteta Anca si cu siguranta o sa le mai fac!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 240 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 litri de apa
  • 9 linguri bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite sare
  • susan
  • mac
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Punem cele 240 ml de apa pe foc pana devine calduta.
Intr-un castron punem drojdia, putin din apa calduta, zaharul si amestecam bine.
Cernem faina si o punem intr-un bol.
Peste adaugam 1 lingurita de sare, amestecul de drojdie, apa treptat si incepem sa framantam.
Mai spre final incorporam uleiul si cand aluatul a devenit nelipicios, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut 40 de minute.
Din aluatul obtinut rupem bucatele si formam niste bile (mie mi-au iesit 13 bucati).

Intr-o oala punem cei 2 litri de apa, sarea si bicarbonatul.
Cand incepe sa fiarba dam drumul la cate 4-5 bile si le lasam circa 30 de secunde nu mai mult.Facem asa pana le terminam pe toate
Pe o tava unsa cu margarina si cu hartie de copt punem painicile scoase din oala cu ajutorul unei palete.
Le crestam putin cu un cutit si presaram mac si susan.

Incalzim cuptorul la 200 de grade si introducem tava.
Cand devin aurii, cam dupa 30-35 de minute le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoresca apoi le servim simple sau cu ce dorim noi.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie Multumesc Anca!

 

RETETA IN IMAGINI

Painici Laugenbrot-0
Painici Laugenbrot-1
Painici Laugenbrot-2
Painici Laugenbrot-3
Painici Laugenbrot-4
Painici Laugenbrot-5
Painici Laugenbrot-6
Painici Laugenbrot-7

COMENTARII (38)

Rocsi

Rocsi 1

03.02.2013, 15:33

Asa sa faci

roxana_simona

roxana_simona 1

03.02.2013, 16:05

Rocsi

Rocsi 1

03.02.2013, 23:16

Roxana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!