Painici Laugenbrot

de gaby_duceag in Piine, 14 Iun 2013 | 1827 vizualizari

 

Cu painicile Laugenbrot pofta mi-a facut draga mea prietena Timea, dar reteta apartine Laurei Adamache.

Multumesc frumos, fetelor!

Niste painici grozave pentru micul dejun, pufoase si aspectuoase, bune cu unt si dulceata, facute sandwish sau…servite ca atare Painici Laugenbrot )

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • un cub drojdie – 25 gr
  • o lingura zahar
  • o lingurita sare fina
  • 4-5 linguri ulei/ulei de masline/unt
  • 250-270 ml apa calduta
  • in plus
  • 2 l apa
  • sare mare
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Reteta e extrem de simpla.

Intr-un vas mic amesteca drojdia cu putina apa calda, zaharul si 2-3 linguri faina.Omogenizeaza.

Pune intr-un bol mai marisor faina, fa o gropita in mijloc si toarna amestecul cu drojdia. Lasa 10 minute la loc cald (drojdia va creste) ,adauga sarea si uleiul apoi aduna totul in mijloc incepand de pe laterale, ducand faina catre drojdia crescuta si adauga treptat apa calda , framantand bine aluatul.

In functie de puterea de absorbtie a fainii mai adauga fie apa calda, fie putina faina, pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Acopera bolul cu-n servet curat si da-l la loc cald pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Scoate apoi aluatul pe blatul infainat , modeleaza un sul grosut si taie aluatul in 15,16 bucati aproximativ egale. Mie mi-au iesit 16 bucati.

Le poti face si mari…cred…8-10 bucati.

Pune 2l de apa la fiert cu 10 lingurite bicarbonat si putina sare mare.

Cand amestecul clocoteste pune cate 5 bilute de aluat si fierbe-le aproximativ 30 secunde.

Scoate-le cu o paleta cu gauri, scurge-le si aseaza-le in tava in care ai pus hartie pentru copt. Lasa loc intre ele. Cu varful unui cutit bine ascutit cresteaza-le la suprafata.

Presara sare mare si seminte de susan, introdu tava in cuptorul preincalzit si coace painicile aproximativ 25 minute – trebuie sa fie frumos rumenite.

 

RETETA IN IMAGINI

Painici Laugenbrot-0
Painici Laugenbrot-1
Painici Laugenbrot-2
Painici Laugenbrot-3
Painici Laugenbrot-4
Painici Laugenbrot-5

COMENTARII (36)

merisor 1

14.06.2013, 15:34

JamilaCuisine 1

14.06.2013, 17:32

Arata genial!!!!!!

Angelina_Elena 1

14.06.2013, 21:09

Foarte, foarte bune si frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41