Painici Laugenbrot

de - Andreea - in Piine, 25 Iul 2013 | 4004 vizualizari

 

Dupa ce am vazut la aproape toti bucatarasii am zis ca musai trebuie sa incerc si eu sa vad de sunt chiar atit de bune.Nu numai ca sunt foarte bune dar sunt si foarte usor de preparat !!! Cine nu le-a incercat inca...sa le incerce :).Eu am facut jumatate din cantitate :)
M-am inspirat de la Gaby_d >:D< .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingura zahar
  • 1\2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 130 ml apa calduta
  • IN PLUS :
  • 2 litri apa
  • sare mare
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Amestecam drojdia cu putina apa calduta,zaharul si 2 linguri faina.

Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie.Lasam aproximativ 10 minute la dospit.Apoi adaugam sarea,uleiul si incepem sa framantam aluatul pina va deveni elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pina cand  isi va dubla volumul.

Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.

Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul si sarea mare.Cand apa fierbe punem cate 5 painici si le lasam aproximativ 30 secunde ( nu mai mult ) .

Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se cresteaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Se dau la cuptor la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.

 

 

 

TIPS-URI

1

Uleiul de masline poate fi inlocuit cu unt.

2

Deasupra painicilor puteti presara mac,susan...

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

25.07.2013, 12:34

vaiii cum arataaaaa

- Andreea - 1

25.07.2013, 14:17

NicoNicolass 1

29.04.2014, 12:37

Hmmm , interesant , incerc si eu sa vad daca imi iese asa bune ca si ale tale, Andreea , daca nu va trebui sa vin sa ma inveti personal cum se face .......... felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu susan