Painici Laugenbrot

de Ligia Bxl in Piine, 6 Apr 2014 | 1257 vizualizari

 

Am incercat painicile Rocsiutei si au iesit minunate,merci pentru reteta :*

 

INGREDIENTE

Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 240 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Pentru oparit painicile:
  • 2 litri apa
  • 9 linguri bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite sare
Pentru presarat pe deasupra:
  • mac(puteti pune si susan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Mod de preparare:

Am pus intr-o craticioara 240 ml apa la incalzit.(nu o fierbem).

Seaparat intr-un bol am pus drojdia,apoi putina apa calduta,zaharul si am amestecat bine.

Intr-un castron am cernut faina si peste am adugat  1 lingurita de sare,amestecul de drojdie,am adugat apa treptat si am framantat.La final am adaugat uleiul si cand aluatul a devenit lipicios l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la crescut 40 de minute.

Dupa ce a crescut am rupt din aluat bucati si am format bilute.

Intr-o oala am pus cei 2 litri de apa,sarea si bicarbonatul,cand a inceput sa fiarba am introdus 4-5 bilute si le-am lasat 30 secunde(nu mai mult),am procedat la fel cu toate bilutele.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa am pus bilutele cu ajutorul unei spumiere.

Le-am crestat putin cu un cutit si le-al presarat cu mac(puteti pune si susan).

Am introdus tava in cuptorul incins la 200°c si am lasat painicile pana au devenit aurii.

Se pot servi calde sau reci cu ce doriti.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Painici Laugenbrot-0
Painici Laugenbrot-1
Painici Laugenbrot-2
Painici Laugenbrot-3
Painici Laugenbrot-4
Painici Laugenbrot-5

COMENTARII (27)

laura_n 1

07.04.2014, 17:24

stiu cat de bune sunt!

tanyapatap 1

22.04.2014, 19:10

MOKUSKA 1

24.04.2014, 17:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04