Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am incercat painicile Rocsiutei si au iesit minunate,merci pentru reteta :*
Mod de preparare:
Am pus intr-o craticioara 240 ml apa la incalzit.(nu o fierbem).
Seaparat intr-un bol am pus drojdia,apoi putina apa calduta,zaharul si am amestecat bine.
Intr-un castron am cernut faina si peste am adugat 1 lingurita de sare,amestecul de drojdie,am adugat apa treptat si am framantat.La final am adaugat uleiul si cand aluatul a devenit lipicios l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la crescut 40 de minute.
Dupa ce a crescut am rupt din aluat bucati si am format bilute.
Intr-o oala am pus cei 2 litri de apa,sarea si bicarbonatul,cand a inceput sa fiarba am introdus 4-5 bilute si le-am lasat 30 secunde(nu mai mult),am procedat la fel cu toate bilutele.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa am pus bilutele cu ajutorul unei spumiere.
Le-am crestat putin cu un cutit si le-al presarat cu mac(puteti pune si susan).
Am introdus tava in cuptorul incins la 200°c si am lasat painicile pana au devenit aurii.
Se pot servi calde sau reci cu ce doriti.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult