Painici negre cu seminte,carnati si salam

de kamy in Piine, 2 Iun 2011 | 4330 vizualizari

 

O bunatate....am mancat vreo 3 cand erau calde si una acum de dimi cu ceai

 

INGREDIENTE

  • 500.gr.faina neagra cu seminte
  • 300 ml.apa
  • 1 lg.zahar
  • 1 plic drojdie
  • seminte de floarea soarelui
  • salam uscat
  • carnat afumat uscat
  • salam 
  • sare de mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici negre cu seminte,carnati si salam:

Se pune faina intr-un castron,se presara drojdiuta,salamul si carnatul taiate bucatele mici,zaharul caramelizat desfacut cu putina apa,o mana de seminte de floarea soarelui si apa.Se framanta pana devine un aluat elastic,se acopera cu un servet si se lasa o jumatate de ora la dospit.

Ungem un dog cu ulei,mainile,scoatem aerul din aluat si formam 12 bile pe care le punem in tava pentru briose, bine unsa cu unt.Acoperim si lasam o ora la dospit dupa care ungem painicile cu galbenus batut cu 2 lg.de apa,presaram sare de mare,seminte de floarea soarelui si introducem tava in cuptorul incalzit ptr.35-40 min la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia)

 

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

lg=lingurita

2

sarea nu am mai pus ca era in faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici negre cu seminte,carnati si salam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

kamy 1

05.06.2011, 21:34

deyu...multumesc

kamy 1

05.06.2011, 21:35

ruxy...tie-ti multumesc

ionela2682 1

12.07.2011, 21:27

Buna idee
tocmai am vazut in Lidle mix pentru paine ...nu stiam cum e!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine sarbeasca