Palanet cu prune

de mirela0911 in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 10852 vizualizari

 

Îmi amintește de copilărie, când bunica le scotea din cuptorul cu lemne și nu aveam răbdare să se răcească.
E simplu de făcut și atât de bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • sare
  • apa
  • 1 kg prune
  • zahăr dupa gust
  • 2-3 lg scorțișoară
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanet cu prune:

Se face o maia din drojdie,  putina faina si apă călduță.  Se lasă sa creasca apoi se toarnă peste făina cernută în care s-a pus sarea. În funcție de cât cere făina se pune apă călduță și se frământă un aluat potrivit și care nu se lipește de degete (ca pt pâine). Se lasă la dospit până își dublează volumul.

Se spală prunele și se curăță de sâmburi.  Se taie în patru, se amestecă cu zaharul și scorțișoara.

Pe masa de lucru se pune puțin ulei, se ia jumătate din cantitatea de aluat și se întinde cu mâna dându-i o formă rotundă. Pe mijloc se pune jumătate din cantitatea de prune iar marginile se aduc peste prune lipind bine aluatul pt a nu se desface in cuptor. Se procedează la fel și cu restul cantităților. Se așează cu grijă în tava tapetată cu hârtie de copt iar deasupra se ung cu zeama lăsată de prune.

Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pt cca 30-35 minute până se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava din cuptor și se acoperă pt câteva minute cu un prosop de bucătărie. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Se poate folosi pt aluat apa minerală. Iese un blat foarte pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanet cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

24.10.2014, 15:14

Dia sunt tare bune! si cu ceapa, si cu varza, si cu mere....

mirela0911 1

24.10.2014, 15:15

Deyu Geanina babi Rocsi multumesc

mihnealy 1

25.03.2016, 11:45

Oferta incredibila! Te vei convinge foarte rapid ca tocmai ai gasit ceva exceptional! Foarte multi oameni au vazut ca merita si te asteptam si pe tine sa castigi bani intr-o colaborare care iti ofera sansa speciala de a-ti asigura intr-un mod foarte convenabil viitorul. Cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone,fructe si ciocolata