Palanete cu varza

de daniela_16 in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 3926 vizualizari

 

Bunica mea la facea in cuptorul de paine si erau atat de bune incat nu aveam rabdare si le mancam fierbinti.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg de faina
  • 200 ml apa
  • 50 de grame de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de ulei

Pentru umplutura

  • 1 varza mai mare
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare,piper,cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanete cu varza:

Se amesteca drojia cu apa calduta si cu zaharul si se lasa la loc cald.Faina se amesteca cu uleiul si sarea iar cand drojdia a crescut se adauga peste faina si se framanta pana obtinem un aluat asemanator cu cel de paine.

Se acopera bolul si se lasa la dospit la loc caldut cca.1 ora.Intre timp pregatim umplutura:varza se toaca marunt iar intr-o cratita incapatoare se pune varza,uleiul,sarea,pliper,cibru si un pahar de apa si se lasa la fiert amestecand din cand in cand.

Cand aluatul si-a dublat volumul se imparte in bile aproximativ egale si pe rand,cu un sucitor se intind bilele de aluat mai subtire si se pun cate 2 linfuri de varza in centru discului de aluat,se aduna marginile si se apasa putin cu palmele.Placintele se coc in tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana devin aurii la suprafata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Palanete cu varza-0
Palanete cu varza-1
Palanete cu varza-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

daniela_16

daniela_16 1

20.05.2014, 06:35

Multumesc

babi5

babi5 1

20.05.2014, 10:16

marcela1979

marcela1979 1

20.05.2014, 13:18

ce pofta am de palanete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!