Bucataras.ro

Desert paleuri cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 4 oua
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata menaj

Mod de preparare

Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa.

Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu mai mare intre ele pentru a evita lipirea in timpul coacerii.  

Se coc la foc moderat, in cca 8-10 minute (depinde de cat de bine coace aragazul vostru). Cand marginile devin aurii inseamna ca s-au copt.

Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata bucati, si amestecam pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se raceasca, punem in frigider minim doua ore, dupa care o mixam pana devine spumoasa.

Lipim cate doua fursecuri ajutandu-ne de crema.  

Glasam cu ciocolata topita.

Sunt extrem de fragede si gustoase!

Bucataras.ro