Paleuri cu ciocolata

de Geanina87 in Dulciuri, 22 Ian 2014 | 8100 vizualizari

 

Sunt absolut delicioase si foarte fragede. Multumesc Inei pentru reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • Decor:
  • ciocolata topita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu ciocolata:

Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra,apoi se adauga ouale,coaja rasa de lamaie,esenta si faina putin cate putin.Mixam in continuare pana va iesi o compozitie spumoasa.

Cu ajutorul unui sac-a-poch sau a unei seringi de ornat (se poate si cu o punga taiata intr-un colt) spritam cate putin din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Sa lasati spatiu suficient intre ele, ca altfel se vor lipi. Dam tava la cuptorul preincalzit 180° pentru 10 minute sau pana cand marginile fursecurilor devin aurii. Am copt 6 tavi.

Frisca si ciocolata se pun pe baie de aburi pana se topeste ciocolata.Omogenizam cu un tel,dupa care lasam la rece cateva ore bune(cine are rabdare poate lasa peste noapte),iar apoi se mixeaza si se foloseste la lipirea paleurilor. Se glaseaza cu ciocolata topita si se trece repede-repede la savurarea lor :D

 

RETETA IN IMAGINI

Paleuri cu ciocolata-0
Paleuri cu ciocolata-1
Paleuri cu ciocolata-2
Paleuri cu ciocolata-3
Paleuri cu ciocolata-4
Paleuri cu ciocolata-5
Paleuri cu ciocolata-6
Paleuri cu ciocolata-7

COMENTARII (38)

Geanina87 1

25.01.2014, 07:03

Multumesc,Dia

madi_marin 1

25.01.2014, 10:08

moaaama...cat imi plaaac!

Geanina87 1

25.01.2014, 20:17

madi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04