Paleuri cu crema de ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 798 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 450 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida

Glazura si decor:

  • 150 gr ciocolata
  • 4-5 linguri lapte
  • jumatati de miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu crema de ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Preparam crema astfel:

-ciocolata se rupe bucati si se aseaza intr-o craticioara. Adaugam frisca lichida, cu focul redus amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit, apoi o punem in frigider pentru cel putin 30 minute. Scoatem crema, o mixam pana devine ferma si o dam din nou la frigider pana coacem fursecurile.

Fursecurile le preparam dupa cum urmeaza:

-untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul,ouale, praful de copt,bicarbonatul stins in zeama de lamaie si zaharul vanilat.Adaugam faina si framantam un aluat ferm,pe care il dam la rece pentru 30 minute. Scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie de 1/2cm grosime, decupam cercuri de dimensiunea dorita. Asezam cerculetele de aluat in tavi tapetate cu hartie de copt si le coacem pana devin usor aurii. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Asamblare:

-lipim cate doua fursecuri cu crema din belsug

Glazura:

-topim ciocolata in 4-5 linguri de lapte, apoi glazuram paleurile si decoram cu jumatati de miez de nuca

Lasam sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443006
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443007
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443008
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443009
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443010
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443011
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443012
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443013
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443014
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443015
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443016
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443017
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443018
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443019
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443020
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443021
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443022
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443023
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443024
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 443025

COMENTARII (14)

AndrutzaP 1

15.05.2016, 09:53

Delicioase sunt astea facute in casa! Cu alea din comert nu prea ma omor!!!
Bravo

Rocsi 1

15.05.2016, 11:54

Le ador. Sunt prea, prea bune!

mirela0911 1

15.05.2016, 17:36

Si astea sunt tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D