Paleuri cu crema de ciocolata

de anca_rm in Dulciuri, 11 Iul 2016 | 439 vizualizari

 

Va amintiti prajiturele mici si gustoase din copilarie ?  Paleurile erau preferatele mele cand mergeam la cofetarie. Am mai facut aceasta reteta o data ,dar nu am apucat sa fac poze. Sunt fursecuri fragede cu mult unt care se prepara usor ,dar este nevoie de mai multe ture de copt, operatiune care va dura ceva vreme.


 


Se pot pastra in cutii metalice la frigider sau in loc nu uscat si racoros. 

 

INGREDIENTE

  • -200 gr unt
  • -4 oua
  • -200 gr zahar pudra (de preferinta)
  • -300 gr faina
  • -extract natural de vanilie 1 lingurita
  • Crema:
  • -150 ml frisca
  • -150 gr ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu crema de ciocolata:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei .

Ciocolata o rupem bucati mici in frisca lichida si o topim pe foc mic . O punem la frigider si apoi o batem usor cu mixerul. O punem din nou la frigider pana cand vor fi gata discurile de aluat.

Untul impreuna cu ouale , extractul de vanilie si zaharul pudra le batem cu mixerul pana se formeaza o crema fina . Adaugam faina si omogenizam din nou.

Punem compozitia intr-un pos si formam discuri pe tava tapetata cu hartie de copt . Obligatoriu trebuie lasat spatiu intre ele.

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Se scot din tava si punem altele la copt pana cand terminam toata compozitia.

Le lasam la racit si apoi cu ajutorul unui pos punem crema pe jumate din ele si apoi acoperim cu discurile fara crema .

Se pot decora cu ciocolata .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 450259
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 450260
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 450261
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 450262
retete culinare - Paleuri cu crema de ciocolata 450263

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

12.07.2016, 06:29

ce-mi plac!

miki_a 1

12.07.2016, 08:16

Perfecte!

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:40

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: