Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2012 | 8545 vizualizari

 

Pampushki sunt un soi de plăcinte...Ce mai mâncam când eram mici...

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 1 kg făină;
  • drojdie proaspătă (2 cubuleţe);
  • 30 g unt;
  • 3 lg iaurt;
  • 2 lg smântână;
  • 2 lg zahăr;
  • 3 ouă;
  • 100-150 mL lapte cald;
  • sare.
Umplutura
  • 300 g telemea de vacă;
  • 300 g brânză proaspătă de vaci;
  • 2 ouă.
Decor
  • 2 ouă + 3 lg de smântână (pentru uns);
  • 1 lg zahăr + 1 plic zahăr vanilat Bourbon.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză):

Se cerne făina într-un vas mare. În mijloc se pun: ouăle, smântâna, iaurtul, untul, drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă timp de 15 minute, acoperit, în loc cald. După 15 minute se omogenizează totul, se adaugă lapte călduţ cât să se formeze aluatul (eu am pus cam 100 mL de lapte). Se acoperă şi se lasă la dospit, timp de 1 oră. 

Se întinde tot aluatul, pe lung, se pune umplutura (telemea şi brânza de vaci + ouă), se lipesc marginile, se taie şi se pune în tavă.

Se acoperă tava şi se lasă timp de 15-20 minute să "se odihnească" :)).

Se coc la foc mic, timp de 1 oră.

 

Poftă bună!


TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta floare cu branza si marar