Panacotta cu portocale si menta

de boscodina in Prajituri, 10 Aug 2009 | 2004 vizualizari

 

Un dulce delicat, aromat si imbatator de simturi :)

 

INGREDIENTE

  • 500ml frisca lichida
  • sucul de la 2 portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 75g zahar
  • 3 linguri de frunze de menta taiate
  • 7g gelatina
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 75 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panacotta cu portocale si menta:

Se pun intr-o cratita pe foc: frisca lichida, sucul de portocale, coaja rasa de la o portocala, sucul de lamaie si zaharul . Se lasa la foc mijlociu pana smantana e fierbinte, nu sa fiarba. Se lasa sa se raceasca.
Separat se pun 75 ml apa la fiert, dupa ce a dat in clocot se adauga frunzele de menta taiate marunt Se acopera cu o farfurita si se lasa aproximatv 10 minute. Se strecoara infuzia rezultata si se mai pune pe foc cat sa fie fierbinte . Se toarna intr-un castron si se dizolva gelatina in el. Se toarna gelatina prin strecuratoare in lichidul de frisca rece, se amesteca pentru omogenizare si se pune in forme.In 4-5 ore este gata inchegata si poate fi servita.

 

TIPS-URI

1

infuzia de menta se poate face cu sirop de zahar in care se pun frunzele la macerat pana a doua zi.

COMENTARII (3)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

03.03.2010, 16:29

salivez......................................

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:13

deja mie pofta

Bya Ralu

Bya Ralu 1

01.08.2012, 09:40

ce fain arata!si eu vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12