Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii

de alldaycooking in Dulciuri, 12 Apr 2012 | 2125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana dulce
  • 5 linguri de lapte
  • 3 linguri fructoza
  • Extract de vanilie
  • 2 gr agar agar
  • Jeleu de zmeura
  • 30 gr zmeura (congelata)
  • 1 lingurita fructoza
  • 5 lingurite apa
  • Un varf de lingurita agar agar
  • Sos fructul pasiunii
  • 2 bucati fructul pasiunii
  • 1 lingura de vin alb
  • 1 lingurita fructoza
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii:

Pentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura cu fructoza. In 5 lingurite de apa am hidratat un varf de lingurita agar agar pe care l-am adaugat la sosul de zmeura cand acesta a inceput sa fiarba. Am lasat aprox. 30 de secunde pe foc. In 3 forme mici de tarta am distribuit jeleul de zmeura. Am lasat sa se raceasca.

Pentru panacotta am pus la fiert smantana cu fructoza si ½ lingurita extract de vanilie. In 5 linguri de lapte am dizolvat 2 gr agar agar. Cand smantana a inceput sa fiarba am adaugat agar agarul dizolvat si am luat de pe foc. Am turnat peste jeleu de zmeura panacotta.

Pentru sosul de fructul pasiunii am pus la fiert semintele si pulpa fructelor impreuna cu 1 lingura de vin si 1 lingurita de fructoza. Cand a inceput sa fiarba am amestecat continuu timp de aprox 1 minut, apoi am luat de pe foc.

Dupa aprox. 1 ora panacotta putea fi scoasa din forme. Am rasturnat pe cate o farfurie fiecare panacotta. Am adaugat sosul de fructul pasiunii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii 157528
retete culinare - Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii 157529
retete culinare - Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii 157530
retete culinare - Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii 157531
retete culinare - Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii 157532

COMENTARII (26)

alldaycooking 1

13.04.2012, 07:28

Multumesc frumos!

mamaieelena 1

13.04.2012, 17:17

arata super

alldaycooking 1

13.04.2012, 20:53

ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55