Pancakes

de ionix in Prajituri, 19 Ian 2010 | 6575 vizualizari

 

un mic dejun foarte satios... bun bun

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri cu unt 
  • 7 linguri zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 g faina
  • sirop, miere, gem, frisca... etc... dupa preferinta
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes:

 

Laptele se mixeaza cu zaharul si un praf de sare iar apoi se adauga galbenusurile, treptat.

Intre timp se pune untul la topit.

Dupa ce untul s-a topit, se lasa la racit un pic. 

Apoi untul topit se pune peste restul compozitiei mixand bine.

Se adauga faina, care a fost amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus. 

Faina se pune treptat amestecand bine pentru a nu face cocoloase.

Se adauga albusurile, care au fost batute spuma in prealabil. La fel, se amesteca de jos in sus.

Aluatul nu iese ca la clatitele normale ci un pic mai vascos.

Intr-o tigaie de teflon se pune la incins unt topit(sau ulei).

Cu un polonic se toarna in mijlocul tigaii lasand sa se intinda singur aluatul.

Nu faceti ca la clatitele normale, aluatul se va intinde el cat va putea. :D

Clatita se intoarce in momentul in care apar multe bule la suprafata ( a se vedea poza).

Se aseaza una peste alta, eu am pus 3, si deasupra se pune sirop (asta am pus eu).

Se servesc cat sunt calde.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

20.01.2010, 22:40

Ionix ,deci,sa ma trezesc mai de dimineata sa pregatesc asa bunatate;tot mai bine ae fi ''de-a gata''

Michelle 1

21.01.2010, 08:33

ionix 1

21.01.2010, 12:48

Teo, de preferat ar fi ca altcineva sa se trezeasca inaintea ta si sa le faca oricum, se fac destul de repede... iar cu 2 clatite si sirop te saturi rau de tot... si daca mai bei si un fresh de portocale nu mai ai nevoie de nimic pana la cina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes-clatite americane