Pancakes

de simona72 in Dulciuri, 22 Iun 2013 | 3017 vizualizari

 

Pt ca am avut musafiri neanuntati si pt ca am tot vazut clatitele astea pe site la mai multe bucatarase, m-am hotarit sa le fac musafirilor mei....asadar, sunt cele mai bune clatite pe care eu le-am mincat vreodata, fara nici un fel de exagerare, la fel de incintati au fost si musafirii mei care nu mai mincasera nici ei pina acum...le recomand. Reteta a fost luata de la JamilaCuisine,careia ii multumesc!!!>:D

 

INGREDIENTE

  • 60 gr unt topit
  • 2 oua
  • 500 ml lapte batut (sana, smantina amestecata cu lapte)
  • esenta rom
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 300 gr faina
  • pt prajit:ulei s-au unt
  • pt uns clatitele:1 borcan dulceata de capsuni
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes:

Untul topit l-am amestecat cu ouale si zaharul si le-am batut bine cu un tel. Am adaugat laptele batut,eu nu am avut suficient si am completat cu smintina si lapte, esenta si le-am amestecat pe toate. Separat am amestecat faina, praful de sare, praful de copt si le-am adaugat peste compozitia umeda. Am amestecat bine cu telul pina s-a desfacut faina si nu erau cocoloase.

Pt prajirea clatitelor am folosit o tigaie mica pe care am achizitionat-o din camara(tigaie lionese). Am pus un pic de unt in tigaia incinsa. am adaugat cite un polonic din compozitia de clatite, iar cind aluatul face gaurele deasupra si este usor prajit intoarcem clatita si mai lasam pina se prajeste si pe partea cealalta. Asezam clatita pe farfurie, am uns-o cu o lingurita plina de dulceata de capsuni, am adaugat alta si tot asa pina sunt gata toate. Mie nu mi-au iesit ff groase, dar sunt ff pufoase.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

nu le serviti imediat ce le faceti...faceti turnulet ungeti-le cu dulceata,miere, sirop de artar si lasati sa patrunda putin in ele dulceata

2

dulceata sa o puneti pe partea cu gaurele a clatitei pt ca asa facilitati mai usor patrunderea ei

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu branza