Pancakes cu crema de lamaie

de simona72 in Dulciuri, 10 Feb 2016 | 3560 vizualizari

 

Clatite cu dragoste pregatite
Fara prea mare modestie am sa va spun ca sunt printre cele mai bune clatite mancate de mine. Aroma lamaii face deosebit acest desert. Chiar si dupa 10 minute dupa ce am mancat inca imi persista in gura gustul de lamaie. Am optat sa fac in locul clatitelor clasice, pancakes pentru ca sunt putin mai groase si mai pufoase.

 

INGREDIENTE

Pentru pancakes:

  • 300 ml lapte batut(sana sau chefir)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 praf mic de sare
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Unt sau ulei pentru prajit
  • Pentru crema de lamaie sau Lemon curd:
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 80 gr zahar
  • Caoaja si sucul de la 1 lamaie
  • 50-60 gr unt
  • Pentru lamaile confiate:
  • 5 feliute subtiri de lamaie
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu crema de lamaie:

Pentru pancakes: se amesteca oul cu laptele batut. Se adauga zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si se amesteca ingredientele cu un tel tip para. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu telul pana aluatul capata consistenta fina. Vom obtine un aluat mai gros ca si cel de clatite subtiri, frantuzesti. Punem la incins o tigaie, eu am folosit o tigaie cu diametrul mic din fonta. Inainte de a folosii tigaia am sters-o bine cu un servetel imbibat in ulei. Am pus un strop de ulei sau unt in tigaie, am lasat sa se incinga si am turnat un polonic mic de aluat. Am invartit putin tigaia sa se distribuie uniform aluatul, iar cand acesta a inceput sa faca mici gaurele am intors clatita si am lasat-o sa se prajeasca aproximativ 2 minute. Am procedat la fel pana am terminat aluatul de clatite.

Pentru crema de lamaie „Lemon curd”: am pus galbenusurile si oul intreg intr-un castronel de inox. Am adaugat zaharul si le-am amestecat cu un tel tip para. Am transferat castronelul pe baie de aburi, am amestecat mereu in oua iar dupa 2-3 minute am adaugat sucul de la o lamaie. Am lasat pe foc pana crema a inceput sa se ingroase, aproximativ 10 minute. De data asta mi-a iesit foarte bine crema, fina si groasa ca o budinca…La final am adaugat coaja rasa de lamaie si treptat cate un cubulet de unt. Se amesteca mereu in crema pentru a nu se prinde de peretii vasului…Se lasa sa se raceasca.

Pentru lamaile confiate: am pus intr-o craticioara apa, zaharul si feiile de lamaie. Am pus craticioara pe foc si am lasat-o pe foc mic pana apa a scazut, a inceput sa faca spuma, iar siropul s-a ingrosat. Atentie sa nu se caramelizeze. Feliile de lamaie vor fi transparente, iar siropul se aseamana cu mierea.

Pentru asamblare: pe un platou punem o clatita/pancakes, peste punem o lingura de crema de lamaie, alta clatita, crema…le suprapunem pana terminam clatitele. Pe ultima nu punem crema, asezam feliile de lamaie confiate, iar deasupra turnam siropul. Sunt irezistibile si neaparat sa gustati din lamaile confiate. Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

· Inainte de a folosii lamaile le spalati foarte bine cu apa calda (de preferat sa folositi lamai bio)

2

Cand pregatiti crema de lamaie amestecati mereu cu telul in vas(din cantitatile date mie mi-a ramas putina crema)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene