Pancakes cu jeleu de cirese

de Angelina_Elena in Dulciuri, 6 Iun 2013 | 3653 vizualizari

 

Reteta de pancakes am preluat-o de la Buburuza Bubu!

 

INGREDIENTE

Pancakes:
  • 500 g faina + 1 lingura
  • 500 ml lapte
  • 5 oua medii
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • zeama de lamaie
Jeleu de cirese:
  • 500 g cirese (fara samburi)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu jeleu de cirese:

Pancakes: intr-un bol punem ouale, zaharul, esenta de vanilie, praful de sare si mixam pana cand zaharul s-a topit.

Adaugam uleiul, continuam sa mixam, apoi adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia lichida si  omogenizam.

Incorporam treptat laptele si mixam pana obtinem o compozitie grosuta.

Lasam aluatul pentru clatite sa se odihneasca  timp de 15 minute.

Apoi luam o tigaie si o punem la incins la foc mic cu 2-3 picaturi de ulei in ea.

Cand s-a incins, punem in mijlocul tigaii cate un polonic din compozitia pentru pancakes, fara sa miscam deloc tigaia si lasam pana face bule pe o parte, apoi o intoarcem si pe cealalta.

Jeleu de cirese: intr-o cratita punem cirese impreuna cu zaharul si apa si lasam la foc mic pana incepe sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul si omogenizam rapid.

Mai lasam cca. 5 minute, apoi oprim focul si dam de-o parte.

Servim pancakes-urile cu jeleu de cirese!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se mai pot servi cu miere sau jeleu din alte fructe!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu merisoare si zmeura (din oua de casa)