Pancakes cu miez de ciocolata

de stefy_a in Dulciuri, 23 Apr 2016 | 1866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 200 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa praf copt
  • un praf de bicarbonat
  • un varf sare
  • un plic zahar vanilat
  • 10 linguri crema de ciocolata din comert
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu miez de ciocolata:

- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se mixeaza spuma
- de asemenea si galbenusurile se mixeaza (circa 3 minute) cu un varf de sare
- laptele se amestecacu uleiul si se adauga peste galbenusuri

- se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul si se adauga amestecul peste galbenusuri
- se mixeaza pana la omogenizare si la final se adauga albusurile amestecand de jos in sus cu o lingura
- rezulta un aluat cu o consistenta pufoasa ca de chec
- se incinge o tigaie teflonata bine de tot si se unge cu un cubulet de unt sau ulei dupa care se strege cu un servetel tot untul/uleiul din tigaie
- operatia aceasta se face doar la inceput
- in centrul tigaii se adauga din compozitie cu un polonic mic sau jumatate de polonic mare
- dupa ce l-am turnat in tigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata pentru ca el se intinde singur
- peste acesta se adauga o lingura crema de ciocolata si peste aceasta inca putina compozitie cat sa acopere ciocolata

 

RETETA IN IMAGINI

Pancakes cu miez de ciocolata-0
Pancakes cu miez de ciocolata-1
Pancakes cu miez de ciocolata-2
Pancakes cu miez de ciocolata-3

COMENTARII (9)

dantes 1

08.05.2016, 06:47

Bune!

Panacris 1

08.05.2016, 09:45

Bya Ralu 1

08.05.2016, 21:50

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04