Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
In diminetile de sambata la micul dejun parca am servi ceva mai bun, mai deosebit . Si pentru ca si timpul imi permite am preparat pancakes. Am vrut sa aiba o culoare ca de ciocolata asa ca am folosit praf de roscove. Pe o parte din ele am presarat in timpul coacerii pepite de ciocolata neagra.
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina,praful de roscove si praf de copt , lapte si uleiul .
Omogenizam bine.
Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporma amestecand usor in galbenusuri .
Vom avea un aluat dens dar pufos.
Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt . Dam cu unt pe toata suprafata tigai si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel . Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt .
Trebuie sa avem niste clatite aurii pe toata suprafata fara pete maronii .
Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se intinda singur ( nu mai atingem aluatul). Presaram deasupra pepite de ciocolata sau ciocolata taiata marunt cu cutitul si cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer , intoarcem clatita pe cealalta parte .
Prajim clatitele pana cand terminam .
Le servim stropite din abundenta cu miere de albine , sirop de artar, sirop de catina ciocolata topita sau toping de fructe
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult