Pancakes cu pudra de roscove

de anca_rm in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 3393 vizualizari

 

In diminetile de sambata la micul dejun parca am servi ceva mai bun, mai deosebit . Si pentru ca si timpul imi permite am preparat pancakes. Am vrut sa aiba o culoare ca de ciocolata asa ca am folosit praf de roscove. Pe o parte din ele am presarat in timpul coacerii pepite de ciocolata neagra.

 

INGREDIENTE

  • -400 gr faina (20 linguri)
  • -1 lingura pudra roscove
  • -500 ml lapte
  • -4oua
  • -3 lingurite praf de copt
  • -putina sare
  • -2 linguri ulei
  • -5 linguri zahar
  • -zahar vanilat
  • -putin unt
  • Extra : pepite de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu pudra de roscove:

Separam albusurile de galbenusuri

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat.

Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina,praful de roscove si praf de copt , lapte si uleiul .

Omogenizam bine.

Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporma amestecand usor in galbenusuri .

Vom avea un aluat dens dar pufos.

Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt . Dam cu unt pe toata suprafata tigai si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel . Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt .

Trebuie sa avem niste clatite aurii pe toata suprafata fara pete maronii .

Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se intinda singur ( nu mai atingem aluatul). Presaram deasupra pepite de ciocolata sau ciocolata taiata marunt cu cutitul si cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer , intoarcem clatita pe cealalta parte .

Prajim clatitele pana cand terminam .

Le servim stropite din abundenta cu miere de albine , sirop de artar, sirop de catina ciocolata topita sau toping de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata, spritate