Pancove

de MIUTA in Dulciuri, 10 Noi 2010 | 9812 vizualizari

 

Imi amintesc de copilarie,mama mea facea des gogosi(pancove)si le mancam cu fratele meu cu lapte si cacao.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina,
  • 100g unt,
  • un cub drojdie,]
  • 3 plicuri vanilie,
  • 2linguri zahar,
  • un varf de lingurita sare,
  • coaja de lamaie,
  • 300ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 4linguri ulei,
  • 2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancove:

   Punem faina in vasul in care framantam si in mijlocul fainii punem putin lapte in care am dizolvat drojdia si zaharul vaniliat.Amestecam cu putina faina si lasam la dospit 20min.Cand a dospit ne pregatim de framantat adaugand in maiaua dospita galbenusurile,sarea ,coaja de lamaie,2 linguri zahar si putin lapte caldut.Incepem sa framantam adaugand treptat lapte caldut in care am topit untul iar la sfarsit uleiul caldut.Lasam sa dospeasca 40 min.Se intind din compozitie foi de 1 cm,se taie cu paharul si se lasa la crescut inca 20min.Se prajesc in ulei fierbinte la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc.Se scot pe un servet sa absoarba uleiul,apoi se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancove" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata