Pandispan bun-bun

de luminita79 in Prajituri, 5 Mai 2014 | 107631 vizualizari

 

Am invatat aceasta reteta de la o prietena si de atunci il fac si imi iese foarte bun :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • o cana cu zahar (cana sa fie de 200-250 gr)
  • o cana faina (sa fie aceiasi cana cu care puneti si zaharul
  • o cesuta apa (cea mica de cafea)
  • o cescuta ulei (aceiasi cu care puneti apa)
  • un praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • zahar vanilat
  • arome (estena vanilie,rom,coaja de portocala si lamaie....ce aveti prin casa )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan bun-bun:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare,se adauga cana cu zaharul si cescuta de apa. Se continua mixarea.

Galbenusurile se freaca cu ulei. Se pun apoi peste albusuri,se adauga praful de copt,plicul de zahar vanilat si arome.Se amesteca cu o lingura de lemn

Se adauga faina,se amesteca dupa care se proportioneaza in cele doua tavi de chec tapetate cu faina sau hartie de copt....

 Cele doua linguri de cacao se pot amesteca ori cu 2-3 linguri de aluat de pandispan,ori cu putina apa rece pana devine ca o ciocolata.

Se pune cacaoa in tavi peste aluatul de pandispan si se da cu o furculita prin ele. 

Se coc 30-35 min. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat

Pofta mare!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pandispan bun-bun 316639
retete culinare - Pandispan bun-bun 316640
retete culinare - Pandispan bun-bun 316641
retete culinare - Pandispan bun-bun 316642
retete culinare - Pandispan bun-bun 316643
retete culinare - Pandispan bun-bun 316644

COMENTARII (10)

luminita79 1

25.09.2015, 16:45

Sarut mana tuturor pentru urari si scuze de intarziere...am fost plecata din tara
Va pup si va imbratisez cu drag!

mery15 1

07.03.2016, 11:47

Da este foarte bun, pufos dar mie mi s-au lasat rau cand am scos tavile nu au mai ramas crescuti asa frumos cum erau in cuptor.

miki_a 1

16.07.2016, 10:21

La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S