Pandispan (by Gaby)

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mar 2011 | 7775 vizualizari

 

Cel mai pufos pandispan. ATENTIE: da dependenta!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan (by Gaby):

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa spuma, ca la bezea.

Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie.

Cernem faina si o incorporam usor in aluat, iar la final adaugam uleiul.

Turnam jumatate din aluat in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (o tapetam doar pe fund nu si pe laterale).

In aluatul ramas adaugam cacaoa si omogenizam. Turnam si restul aluatului in tava si cu o furculita dam aspect marmorat pandispanului.

Coacem in cuptorul preancalzit la foc mic timp de 35-40 de minute.

Eu l-am glazurat cu 50 g ciocolata cu lapte topita impreuna cu 3 linguri de lapte.

Este o pufosenie buna, buna!!! Multumesc Gaby!

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan (by Gaby)-0
Pandispan (by Gaby)-1
Pandispan (by Gaby)-2
Pandispan (by Gaby)-3
Pandispan (by Gaby)-4
Pandispan (by Gaby)-5
Pandispan (by Gaby)-6
Pandispan (by Gaby)-7
Pandispan (by Gaby)-8

COMENTARII (49)

gaby_duceag 1

07.12.2011, 18:51

Caroline, e reteta pe care-o fac de..n ori pe an si mi-a iesit intotdeauna.
Ce s-a intamplat?Ai copt la foc mic?

Andreea Caroline 1

07.12.2011, 19:06

da gaby,am copt la foc mic.dar nu a crescut deloc...iar deasupra are o crusta de zici ca e caramel ... undeva am gresit eu,nu ca nu e buna reteta ta.ca doar poza ta arata asa de bine...

La Ancuta 1

07.12.2011, 19:54

Caroline si eu am facut aceasta reteta de mai mult ori si mi-a iesit pufos. Nu stiu ce s-a intamplat de nu a crescut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04