Pandişpan cu caise

de diaconta in Prajituri, 5 Aug 2012 | 1775 vizualizari

 

O prăjitură deosebită pentru care putem folosi orice fel de fructe.Eu am folosit de data aceasta caise,dar este foarte bună cu prune.Se face relativ repede şi se consuma la fel de repede.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă cântărite(ale mele au avut 400 gr)
  • Zahar si faina egal cu greutatea ouălor (deci câte 400 gr)
  • 180 ml ulei
  • 8 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • Zeama de la ½ lamâie
  • Griş pentru fructe
  • Caise sau orice alte fructe
  • Sare
  • Esenta vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu caise:

Am cântarit ouale(ma amuza faza asta) si le-am separat.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat pe rând cele 8 linguri de apa.

Am pus uleiul câte putin mixând în continuare.

Am adaugat coaja de lamâie si esenta de vanilie.La urma praful de copt dizolvat in zeama de lamâie.

Fructele le –am dat prin griş pâna am facut pandispanul.

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.

Am încorporat si faina în amestecul de oua,apoi albusurile amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hartie,am pus deasupra fructele si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 40 de minute.

Focul va trebui sa fie mai mare primele 5 minute,apoi reduceti focul foarte mult.

Verificati cu scobitoarea când este copt blatul.

Se presara asa fierbinte cu zahar tos.

 

RETETA IN IMAGINI

Pandişpan cu caise-0
Pandişpan cu caise-1
Pandişpan cu caise-2
Pandişpan cu caise-3
Pandişpan cu caise-4
Pandişpan cu caise-5

COMENTARII (38)

mamaieelena 1

06.08.2012, 17:21

super prajitura

Sim0na 1

07.08.2012, 14:08

2 portii mari, te rog!!

diaconta 1

07.08.2012, 22:10

Sim0,tot cu pofte? ))
doua cerute si una bonus,bine-i???

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04