Pandispan cu caise

de Brindusa in Prajituri, 30 Iun 2013 | 9416 vizualizari

 

Caisele sunt la mare cautare vara asta, Daca ati facut dulceata sau gem de caise si nu mai aveti ce face cu ele, ia sa le punem noi intr-o prajitura. Cea mai simpla si rapida ar fi pandispanul cu caise. Acesta e un pandispan clasic, fara praf de copt, pe care am invatat sa-l fac in adolescenta

 

INGREDIENTE

  • pentru tava de 40 cm x 40 cm
  • 7 oua, separate
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri zahar pudra vanilat facut in casa
  • 500 g caise
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu caise:

Tava se unge cu unt. Cuptorul se incalzeste la 180 C (tare)

Galbenusurile se amesteca putin cu uleiul

Albusurile se mixeaza spuma. se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana ce rezulta o spuma tare. in aceasta spuma se adauga amestecul de galbenusuri. cu o spatula, amestecand de sus in jos ca sa nu se lase, se adauga galbenusurile in albusuri. apoi se amesteca in acelasi mod faina, in doua transe.

Toarna coca in tava si niveleaz-o cu un cutit. deasupra pune jumatati de caise. 

Coace pandispanul 15- 20 de minute la 180 C (sau pana ce trece testul scobitorii). scoate-l din cuptor si presara-l cu zahar vanilat pudra. taie pandispanul cu caise cand s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cofetarie