Pandispan cu capsuni

de ela in Prajituri, 13 Mai 2014 | 3091 vizualizari

 

aveam o tava care se cerea inaugurata de ceva ani...si niste oua care trebuiau folosite urgent...asa ca....

 

INGREDIENTE

  • 600gr capsuni+2linguri zahar pudra+1lingura gris
  • 12oua
  • 6linguri zahar alb
  • 6linguri zahar brun
  • 1plic zahar vanilat
  • 1praf de sare
  • 1plic praf de copt
  • 12linguri faina
  • 1lingurita esenta vanilie
  • 3linguri ulei
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu capsuni:

Capsunile le curatam de codite,le spalam,le taiem bucati mai mici si le punem la scurs intr-o sita,acoperite cu zaharul pudra.

Cernem faina cu praful de copt.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul alb si cel brun(daca nu aveti brun,puneti alb,dar blatul nu va capata acea culoare aurie pe care o da zaharul brun)Batem bine dupa fiecare lingura de zahar.Adaugam treptat galbenusurile,zaharul vanilat si esenta de vanilie.Incorporam si faina,amestecand usor de jos in sus.Adaugam si jumatate din capsuni si amestecam usor.Punem si uleiul si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.Restul de capsuni le presaram cu gris si le asezam peste blat.Dam la cuptorul preincalzit aprox 25minute,facem testul cu scobitoarea.Dupa ce oprim focul mai lasam cateva minute pandispanul in cuptor cu usa intredeschisa,ca sa nu se lase cand il scoatem brusc la alta temperaturaPudram dupa ce s-a racit.

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu capsuni-0
Pandispan cu capsuni-1
Pandispan cu capsuni-2
Pandispan cu capsuni-3
Pandispan cu capsuni-4
Pandispan cu capsuni-5
Pandispan cu capsuni-6
Pandispan cu capsuni-7
Pandispan cu capsuni-8
Pandispan cu capsuni-9
Pandispan cu capsuni-10
Pandispan cu capsuni-11
Pandispan cu capsuni-12

COMENTARII (32)

T I M E A

T I M E A 1

14.05.2014, 20:24

mirela0911

mirela0911 1

14.05.2014, 22:22

Foarte buna!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 00:43

minunat pandispanul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!