Pandispan cu capsuni

de AndrutzaP in Prajituri, 20 Mai 2016 | 3158 vizualizari

 

  Dat fiind ca aveam niste capsuni prin frigider (din alea bune de curte:) ) am zis ca o prajitura rapida, de vineri seara, este numai buna.


  

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 250 gr capsuni proaspete
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu capsuni:

   Se separa albusurile de galbenusuri.

   Galbenusurile se bat alaturi de ulei, 2 plicuri zahar vanilinat, sarea si praful de copt stins.

   Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa.

   In spuma de albusuri se incorporeaza usor emulsia de  galbenusuri si faina.

   Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

   Fructele se spala si se taie in 4. Optional, se pot da prin faina inainte de a le aseza pe toata suprafata tavii, peste compozitia de pandispan.

   Deaspura se presara cel de-al treilea pliculet de zahar vanilinat.

   Se da la cuptor, la 150 grade, pentru 20-30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

   Se lasa la racorit si se pudreaza cu zahar pudra.

   Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Compozitia este pentru o tava de 15/25 cm.

2

Dupa coacere puteti pune deaspura frisca sau crema de vanilie

3

Capsunile pot fi inlocuite cu orice fructe doriti.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pandispan cu capsuni 443913
retete culinare - Pandispan cu capsuni 443914
retete culinare - Pandispan cu capsuni 443915
retete culinare - Pandispan cu capsuni 443916
retete culinare - Pandispan cu capsuni 443917
retete culinare - Pandispan cu capsuni 443918
retete culinare - Pandispan cu capsuni 443919
retete culinare - Pandispan cu capsuni 443920
retete culinare - Pandispan cu capsuni 443921

COMENTARII (12)

Rocsi 1

23.05.2016, 20:47

Nu refuz deloc pufoseniile astea!

dantes 1

30.05.2016, 07:18

Bun!

Bunica 1

30.05.2016, 16:25

Ce frumos a crescut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59