Pandispan cu cirese

de Alina26 in Prajituri, 6 Iun 2014 | 19015 vizualizari

 

De mult vroiam sa fac un pandispan....dar nu il vroiam simplu....asa ca l-am facut cu cirese.A iesit foarte moale,pufos si bun!! :*

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese (fara samburi)
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 10 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra (optional pentru pudrat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese:

1.Spalam ciresele si le scoatem samburi.Le lasam la scurs.

2.Separam albusurile de galbenusuri.

3.Albusurile le mixam bine cu un praf de sare.Dupa aceea adaugam jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa mixam 3 minute.Punem si cealalta cantitate de zahar,ramasa,si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.

4.Galbenusurile le mixam pana isi dubleaza volumul.

5.Punem galbenusurile peste albusuri si mestecam incet.Adaugam esenta de vanilie si uleiul si mestecam.

6.Punem in ploaie,faina si praful de copt cernute si mestecam incet de jos in sus cu o spatula.

7.Incingem cuptorul,ungem tava de la cuptor cu ulei si o tapetam cu faina,punem compozitia in tava,apoi aranjam ciresele frumos.Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 35-40 de minute.

8.Faceti testul scobitorii si stingeti focul.Lasati sa se raceasca in cuptor,cu usa usor deschisa.

9.Portionam si le pudram cu zahar pudra. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe.

2

Nu deschideti cuptorul macar 30 de minute dupa ce ati bagat tava in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

07.06.2014, 21:24

Imi place mult de tot

JulyCris 1

08.06.2014, 16:45

bun!

Alina26 1

09.06.2014, 16:10

va multumesc pentru aprecieri!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese si capsuni